keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Voice massage ja yhä oudompia piirteitä

Ääni oli aamulla parempi, olin voice massagessa. Voice massage on Leena Koskisen kehittämä hierontamenetelmä, jossa pyritään rentouttamaan hieronnan avulla äänentuotantoon, hengitykseen, kielen liikkeisiin ja purentaan osallistuvat lihakset ja palauttamaan niiden toiminnallinen tasapaino. Voice massage -terapeutti oli miellyttävä nainen, joka tuntui osaavan asiansaHieronta tuntui hyvältä, vaikkakin teki myös tietoiseksi kuinka paljon jännityksiä äänen ongelmat ovat tuoneet mukanaan. Kaulan ja yläkehon lihakset alkoivat hieronnan aikana vähitellen hellittää. Kuinka paljon tässä ääniongelmassa ylipäätään on kyse lihasten krampista? 


Koska ääni taas toimi, menin normaalisti töihin ja aluksi meni ihan hyvin, sitten ääni alkoi taas puristua, katkeilla, koko kaulan ja niskan alue veti ihan jumiin ja lopulta ääntä ei tullut välillä ollenkaan. Lähdin kotiin ja kotiin tultuani puhuin taas ihan normaalisti. Miten tässä voi päätellä pitääkö jäädä sairaslomalle, koska ja kuinka pitkäksi aikaa? 



Lisäksi alkaa olla olo, että kuulostan vähintäänkin hullulta. Kun viime viikolla olin lääkärissä, ääni on lähes normaalin kuuloinen. Viisi minuuttia myöhemmin se katkesi kokonaan. Pitääkö kukaan minua täysijärkisenä, jos kerron, että ääneni katoaa välillä, pätkii, puristuu, mutta pystyn laulamaan Johanna Kurkelan Rakkauslaulua ja hyräilemään "Kuusamo, nyt kutsuu mua Kuusamo", huutamaankin pystyn, mutta en lainkaan puhumaan puhelimessa enkä autossa. Jännittyneiden ihmisten seurassa ääni lopettaa toimintansa alkuunsa. Sen sijaan hevoselle pystyn puhumaan ongelmitta. Saankohan lähetteen foniatrille vai suljetulle psykiatriselle ;) ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymykset, kommentit ja omat kokemukset tervetulleita!